Rolf Sanchez 'The Story' - LatinMagazine

Ga naar de inhoud

Wat een leukerd is Rolf Sanchez!

Wie houdt er nou niet van een succesverhaal?

Zo’n verhaal dat je hoort en waarin je mee gaat in de emoties van degene waar het over gaat. Maar het is helemaal een fijne ervaring als je ook begrijpt waardoor het komt. Van die levenswandels waar ze films over maken en daarna ben je fan van de held van het verhaal.

Zo’n jongetje dat altijd loopt te zingen en zijn ouders aan het schrikken maakt dat hij zeker weten de muziek in wil. Dus hij zingt en treedt op overal in cafeetjes en op bruiloften. Gelukkig steunt zijn vader hem en een prima beginnetje is gemaakt. Het aparte in dit verhaal is dat deze jongen een Nederlandse talentenjacht niet wint want salsa is nou niet meteen het genre waar Nederlands publiek warm voor loopt. Maar hij krijgt wel een kans om de studio in te duiken met een van de grote muziekmannen van Nederland. Dat doen ze niet omdat ze hem zo aardig vinden, al zou dat in Rolfs geval best ook gekund hebben. De latin scene in Nederland is wel meteen weg van hem omdat zijn stem veel weg heeft van Marc Anthony. En al wordt die dan weer niet zo heel veel gedraaid omdat hij te commercieel zou zijn volgens onze mensen aan de draaitafels - De Jan Smit van latijns Amerika - Dat is wel de best betaalde latin artiest ter wereld. Laten we zeggen dat smaken verschillen per continent. En Rolf klinkt gewoon erg fijn op ieder continent. Zijn moeder is Dominicaanse en heeft het latin appeltje niet ver van de boom laten vallen. Rolf wordt als hij daar is uitgenodigd om een paar radio interviews te doen, en dat worden er voor hij er erg in heeft een hoop. En uiteindelijk tv shows en een belangrijke award show, de Premios Soberano 2014 - vergelijkbaar met de Edisons -waar hij een hommage aan Rafael Solano mag doen in een prachtig gouden pak waar we hier op zijn minst een wenkbrauw over zullen optrekken, maar Rolf is the real deal dus hij komt daar mee weg zonder een grinnik.
Deel dit event met je vrienden!
En ineens is daar het telefoontje dat het verschil gaat maken voor Rolf. Hij wordt namelijk gebeld door de producer van Marc Anthony. Of hij ook eigen werk heeft, uh nou nee ik zing covers meneer. Hij mocht toch komen. En hij deed dat want hij is tenslotte niet gek maar wel goed. Die producer stuurt hem na dag 1 lekker zingen naar huis met de opdracht om als Rolf te klinken, zijn stem mag dan lijken op die van zijn idolen Marc A en Michael Buble, hij moet hen niet nadoen. En anders moet hij stoppen met zijn tijd te verspillen. Best lastige tekst, dus Rolf druipt af naar huis. Waar hij met zijn vader spreekt die tegen hem zegt dat het erop of eronder is. Je bent er morgen lekker vroeg en dan laat je hem Rolf horen, jongen. De volgende dag is het hem dus wonderbaarlijk genoeg gelukt om eventjes in zijn eigen diepste te duiken en zichzelf eruit tevoorschijn te halen. Hij kreeg het niet kado, maar dat is nooit zo met waardevolle zaken.

"Ze hebben samen de eerste nummer 1 hit geschreven die 16 weken op een bleef voor hij langzaam afzakte."

Het moet extreem onwennig zijn de eerste keer om ingevlogen te worden als headliner in Orlando en iemand anders die ook net begonnen is, is de support act. De gewaarwording dat het allemaal ‘echt’ was kwam toen de inmiddels best geroutineerde Rolf de stage opliep en de muziek begint en hij haalt uit met de eerste noot en 5000 man zingt zijn eigen plaat met hem mee. Hij vertelt erover en ik krijg kippenvel en vraag hem of hij nog wel kon zingen want ik moet de plaatsvervangende brok in mijn keel wegslikken.
Noem de drie grootste platenmaatschappijen en laat die je allemaal tegelijk met een verzoek om te tekenen komen. Klinkt als een buitenkansje om gezond verstand en bedenktijd over boord te gooien. Gelukkig is Rolf meer het type dat tips en goede raad waardeert. Dus hij maakt eerst nog maar eens een nummer 1 hit en laat vervolgens de contracten eens nalopen en een pietsie aanpassen voor hij ze terugstuurt. Sony is direct overstag gegaan en heeft met kerende post geaccepteerd. Sony is wel een aardige werkgever en ook al moest hij naar Miami verhuizen, hij kreeg wel een huis met een auto zwembad personeel enzovoorts. Het is leuk, maar voordat hij daar aan gewend is duurt nog even denk ik. Want al passen ze er gemakkelijk bij in dat huis, zijn familie en vrienden wonen niet in Miami.

De carriere heeft hem zijn serieuze lange relatie gekost helaas. Echt verliefd was hij ook, maar intercontinentale relaties werken haast nooit. Hij kiest voor de muziek als hem de keus wordt voorgelegd zoals toen en daar heeft hij geen spijt van. Hij was toen wel echt helemaal sneu en verdrietig en wilde het liefst naar huis. In plaats daarvan heeft hij samen met het team dat er toch voor was ingehuurd een tweede hitsingle geschreven. Weer zo’n moment dat ik geestdriftig word en blij ben dat hij zichzelf weer een kans om enorm te groeien gegeven heeft en dan werkt het ook nog haha. Ik hou ervan.

Hij wilt later trouwens wel graag een vrouw. En ook vader worden lijkt hem een geweldig doel. Als hij maar half zo’n goede man en vader zou worden als zijn vader en opa, dan is hij al tevreden...ach nou moet ik toch weer tegen mijn aandrang deze jongen in zijn wang te knijpen vechten.  Oprecht en open vertelt hij zonder greintje kapsones dat hij er niet in gelooft dat dingen hem uit puur geluk overkomen. En ik vind dat hij gelijk heeft. De verplichting die talent met zich meebrengt neemt hij heel serieus. Al hebben wij veel gelachen tijdens ons gesprek. Hij respecteert zijn medemens en is blij dat hij kan doen wat hij het liefste doet. Gelukkig kunnen wij daar ook blij om zijn want binnenkort komt zijn derde single uit, als het goed is zal dat een nieuw genre zijn waar reggeaton en salsa elkaar tegenkomen en samen gaan.

Ik was blij om voor jullie nog een gesprek met hem te kunnen doen zonder dranghekken en managers die op horloges staan te kijken tot de volgende reporter kan beginnen, want dat hij heel groot zal worden is voor mij zeker.


Geschreven door: Louke Spigt | www.loukalicious.com
Terug naar de inhoud