Cuban Dance Experience - LatinMagazine

Ga naar de inhoud

Cuban Dance Experience
Nieuwe groepsreizen in maart 2016!!!


Het is weer zover, het voorjaarsprogramma voor 2016 is klaar! Door onze ervaringen van de afgelopen jaren hebben we weer twee mooie reizen samengesteld en jij mag bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

Beide reizen hebben vertrekdatum 03-03-2016.

Er is een 9 daagse groepsreis die volledig in het teken staat van DANSEN. Iedere dag heb je meerdere uren dansles en ook in de avond gaan we met de voetjes van de vloer. In de middag is er voldoende tijd om te relaxen, aan het zwembad te liggen of om de mooie bezienswaardigheden van Havana te bekijken.

Als je meer tijd tot je beschikking hebt en ook nog meer van het land wilt zien, dan raad ik je aan mee te gaan met onze 16 daagse groepsreis. Zoals gezegd heeft ook deze reis vertrekdatum 03-03-2016. Het programma van de eerste week van deze reis is gelijk aan dat van de 9 daagse groepsreis. In de tweede week gaan we Cuba verkennen. We gaan onder ander de prachtige natuur van Soroa en Viñales bekijken en cultuur snuiven in de typische stadjes als Trinidad en Cienfuegos die compleet anders zijn dan Havana. Onderweg bezoeken we ook nog de waterval El Nicho waar we een heerlijk verfrissende duik kunnen nemen bij de waterval.


Casa Particulares
Een van de reden waarom onze reizen zo speciaal zijn, is dat we het echte Cubaanse leven opzoeken. Dat begint bij het overnachten in “casa particulares”. In tegenstelling tot de hotels die onder toezicht van de Staat staan, is het beheer van een casa een particuliere aangelegenheid. De beste vertaling is dan ook “slapen bij mensen thuis”. Dat kan in verschillende vormen. Sommige casas zijn echt een privé huis waarbij de Cubaanse familie niet in hetzelfde huis woont maar in de meeste gevallen stelt een Cubaanse familie één of meerdere kamers beschikbaar aan gasten.

Het voordeel van deze manier van verblijven in dit prachtige land, is dat er in een korte periode een zeer warme band wordt opgebouwd met de lokale bevolking en er een goed beeld wordt verkregen van de Cubaanse levensstijl, gewoonten en gebruiken. Doordat Cubanen zo gastvrij zijn en zorg hoog in het vaandel hebben staan, vinden ze het ook prima als je ook eigen vrienden of mededeelnemers uitnodigt in de casa. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

De deelnemers die al vaker zijn mee geweest, weten hoe het is om bij aankomst weer direct herkent te worden en van de buren te horen hoe fijn ze het weer vinden om je te zien. Ze zijn je zeker niet vergeten!


Deze manier van verblijven, het opgaan in de Cubaanse cultuur, het krijgen van dansles van je eigen privé leraar, maken onze reizen dan ook zeer speciaal. Omdat we het ook speciaal willen houden gaan we steeds met een bescheiden aantal deelnemers op reis en niet met hele groepen. Op die manier hebben we ook de leukste contacten met elkaar.

Meer informatie over Cuban Dance Experience, de reizen die we aanbieden en de manier waarop we dat doen is terug te vinden op www.cubandanceexperience.nl. Lees vooral ook de recensies in het “Gastenboek” en neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina. Voor uitgebreidere informatie en programma’s van dag tot dag kun je altijd een mailtje sturen naar info@cubandanceexperience.nl.

Bellen kan natuurlijk ook, het nummer waarop we bereikbaar zijn is 06-22442423. Nos vemos en Cuba!


Het enige dat we van jou willen is dat je geniet, daarom zorgen we er samen met jou voor dat je een geweldige vakantie hebt!

Gerelateerd artikel: Cuban Dance Experience (1)
Terug naar de inhoud