Interview met Soeshiel Sharma's over de nieuwe latin band Scotown - LatinMagazine

Ga naar de inhoud

Scotown 'Music will be redefined'

Scotown maakt grootse entree met verrassende latin sound!

Na een decennia lange carrière met Masalsa komt Soeshiel Sharma nu met de swingende formatie Scotown. Een verrassende nieuwe Nederlandse latin formatie is geboren.
Deel dit event met je vrienden!
“Music will be redefined”. Onder die noemer lanceert Masalsa-bandleider Soeshiel Sharma nu met veel bombarie zijn gloednieuwe formatie Scotown. Een nieuwe koers, een vernieuwende sound is het motto waarmee Soeshiel Sharma zijn kersverse band presenteert. “Scotown staat voor een veelzijdige mix van swingende muziek, groovy rhythms en latin-dance-popvibes. Alles in een perfecte uitvoering, met strak slagwerk, vette basslines, goede gitaarriffs en krachtige vocals. En 100 % bailable oftewel puur danceable”. Het mag duidelijk zijn: Soeshiel legt de lat voor zijn nieuwe latin formatie ultra hoog.

Nieuw muzikaal avontuur
Voor een man van het kaliber Soeshiel Sharma met decennia lange ervaring op zijn naam met Masalsa, kan het allerbeste nog niet goed genoeg zijn. “Ik vond het na al die jaren met Masalsa hoog tijd voor vernieuwing. Een frisse uitdaging en een spannend nieuw avontuur. Scotown bestaat uit negen muzikanten waarvan de meeste leden een indrukkende staat van dienst hebben in de latin- en salsa scene. Met bandmembers die zowel in Masalsa als in bands als Miami Connection en Trafassi XXL actief waren en zijn. Het resultaat is een strakke en verfrissende nieuwe sound waarbij je geen moment stil kan zitten”.

Groovy rhythms en latin dance pop
Soeshiel wil nog graag benadrukken dat Scotown niet de definitieve exit van Masalsa betekent. “Het zijn twee verschillende markten. Met Masalsa richten we ons puur op salsa en hardcore latin terwijl we met Scotown veel breder gaan. Latin gaat hier hand in hand met groovy ritmes en latin-dance-pop klanken “. En dan de naam Scotown. Hoe is die ontstaan? “Scotown komt van de schaal van Scoville. Net als de schaal van Richter de kracht meet van een aardbeving (of zeebeving) meet Scoville de heetheid van chilipeper en pittige sauzen. Dat vonden wij een hele mooie duiding van onze muziek. Maar omdat de naam Scoville niet gebruikt mocht worden, hebben wij er Scotown van gemaakt”. Scotown staat garant voor pikante klanken en scherp gekruide ritmes . “Het is een bewust samengestelde formatie, bestaande uit de juiste mensen die een belangrijke muzikale bijdrage meedragen en goed binnen een team kunnen functioneren meedenken. Het is een leuk gemêleerd gezelschap geworden”.
“We spice up your party”
Op 30 september is de officiële Scotown Release Party, tevens debuutconcert in De Broodfabriek in Rijswijk. “We spice up your party” zegt Soeshiel enthousiast. Waar Scotown komt optreden is het FEEST “volgens de bandleider en percussionist, die de entree van Scotown kracht bijzet met een fraaie en imponerende latin versie van de KISS rockklassieker “I Was Made For Lovin’You”: dit is Scotown op zijn best. “Ik hoorde het nummer op de radio tijdens een repetitie. Daar kwam ik erachter dat de track zich vanwege de groove en het ritme goed leende voor een ‘latin make-over’. Wij vinden het een perfect nummer als eerste Scotown-single. Of we nog meer covers gaan uitbrengen? In ieder geval is onze tweede single een cover van een zouk/zomba song van de Franse Antillen. Maar daarnaast blijven we zeker ook eigen nummers lanceren”.

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe sound van Scotown? Kom dan naar de speciale Scotown release party:
30 september | 20.00 - 02.30 uur | De Broodfabriek, Rijswijk (Z-H)
met speciale medewerking van Malos Gentes, Sabroso, La Fiesta, eStilo-Dance en een surprise mc.
Bestel snel online je tickets, klik hier!

Check voor meer informatie over Scotown op www.scotown.nl of www.facebook.com/scotownmusic/
Terug naar de inhoud