Latin Salsa Avond @ Reuring Festival 2018 - LatinMagazine

Ga naar de inhoud

Latin Salsa Night @ Reuring Festival 2018

Rolf Sanchez zorgt voor vrolijk tropisch dansfestijn in Purmerend


Het Reuring Festival is een internationaal zomerfestival dat sinds 2002 ieder jaar voor de zomervakantie plaatsvindt in Purmerend op binnen- en buitenpodia op diverse locaties in de stad en in festivalhart in het Leeghwaterpark. Tienduizenden bezoekers genieten hier van grote en kleine (straat-) theatervoorstellingen en live muziek tijdens dit meerdaagse festival. Op vrijdagavond 22 juni zorgt Mariachi Reloaded samen met Rolf Sanchez & Latin Society voor een vrolijk tropisch dansfestijn in Purmerend tijdens het gratis toegankelijke Reuring Festival 2018!
Latin Salsa Avond
Ook de Latin-Salsa Avond ontbreekt dit jaar niet. Mariachi Reloaded zorgt samen met Rolf Sanchez & Latin Society voor een vrolijk tropisch dansfestijn op de vrijdagavond! In het Zwoele Groen geen latin en salsa, maar local hero's: de Purmerendse bands Lynn's Line Up en Likkle More. Eva van Manen speelt bij het kampvuur. Theater in het park is er van Shiva Grings, Mimo Huenchulav, La Mondiale Générale en Vloeistof. Gratis entree!

Rolf Sanchez & Latin Society
De Dominicaans-Nederlandse zanger Rolf Sanchez (derde X-Factor 2011) wordt bij zijn optredens begeleid door Latin Society, het orkest met de sterkste live reputatie op dit moment in de Benelux. Vanuit Miami werkt Sanchez aan zijn debuutalbum met de producers van o.a. Marc Anthony, Enrique Iglesias en Jennifer López. Zijn laatste wapenfeiten zijn de zomerhit ‘Voy A Bailar’ met rappers Ali B en Boef, die platina is geworden, en zijn nieuwste single ‘Te Va Doler’ met reggaeton superster Farruko. Verwacht een bloemlezing van de rijke wereld die Latin heet anno 2018; Salsa, Reggaeton en meer!

Mariachi Reloaded
Zoals de naam al suggereert is Mariachi Reloaded een heruitvinding van het traditionele Mexicaanse Mariachi genre. De multi-culturele samenstelling van Mexicaanse, Hondurese, Cubaanse en Belgische bandleden zorgt ervoor dat je niet het gebruikelijke “Cielito Lindo' of 'La Malageña' geserveerd krijgt. De muzikanten springen snel van het ene ritme naar het andere, beginnen een nummer mariachi style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funk groove. Mariachi Reloaded brengt la fiesta en daagt het publiek uit om ze bij te benen! De band speelde in 2017 op vele festivals waaronder Paaspop, Zwarte Cross, Festival Boulevard, Mañana Mañana en FestyLand.
Deel dit event met je vrienden!
Doel van het festival
Uitgangspunt in de programmering van Reuring is: “Theater en muziek beleef je niet alleen, maar met elkaar. Die collectieve ervaring zorgt voor ontmoeting en verbinding.” Het Reuring Festival stelt zichzelf ten doel theater en muziek aan te bieden op een laagdrempelige manier, om ontmoeting en verbinding tot stand te brengen tussen inwoners van een stad - en de wijde omgeving - waar Reuring het belangrijkste culturele evenement van het jaar vormt.

Foodtrucks
In het festivalhart in Leeghwaterpark schenken we graag een drankje voor je in bij een van de festivalbars op het festivalterrein. Voor lekkere snacks en een gezonde hap staan op Reuring 2018 de volgende foodtrucks en eetstands voor je klaar op het veld en in het Zwoele Groen: Robi Churros, De Goudgele Patat, Baristini, Penake Events, Vietnamese lekkernijen, Rolling Pizza Truck, Astrid's Crepes, Multi IJs, Kwaliteitsslagerij Laan, MAGNEET foodtruck, Bikken uit de Box, De Lekkerik, Lona's en De Smultantes.

In het Zwoele Groen komt de kruisbestuiving tussen genieten van muziek, een drankje en een lekkere hap tot bloei. Zo kun je een lokaal biertje nuttigen in de gezellige ‘biertuin’ en genieten van speciale wijntjes in de ‘wijntuin’ terwijl je luistert naar lokaal, regionaal en aanstormend talent.

Nieuwe Huisstijl en Festivalprogramma
In Pop- en Cultuurpodium P3 vond dinsdagavond 24 april de Reuring Kick-off 2018 plaats. Tijdens de Kick-off, gepresenteerd door Pepijn van Halderen, werden de nieuwe huisstijl en het festivalprogramma van Reuring gepresenteerd. Het aanwezige publiek kon tijdens de avond in het poppodium kennismaken met de nieuwe voorzitter, festival coördinator en coördinator vrijwilligers. Hierna gaf de presentator het woord aan bestuurslid Annet Rijser voor de presentatie van de nieuwe huisstijl en theaterprogrammeur Adriaan Bruin en muziekprogrammeur Patrick Kraakman voor de presentatie van het festivalprogramma.

De avond werd feestelijk omlijst door optredens van de walk-act Tom, Tom en de Bombardon, Purmerendse goochelaar David Nathan, singersongwriter Bird in a Glasshouse en de band Brak. Bekijk hier de foto's van de avond.

Overgenomen uit het Noordhollands Dagblad:
Theaterprogrammeur Adriaan Bruin belooft spektakel in het amfitheater van het Leeghwaterpark. Zo is er op de donderdagavond de voorstelling Cirque Democratique De La Belgique, waarbij het publiek bepaalt wat de acteurs doen. ,,En op de vrijdag en zaterdag is er een bijzondere voorstelling op deze plek, van La Mondiale Générale, waarbij een persoon op een paal van acht meter hoog staat. Deze voorstelling kunnen wij naar Purmerend halen, omdat we samenwerken met Deventer Opstelten, het grootste straattheaterfestival van Nederland.’’ Ook zijn er veel straattheateracts geboekt die volgens Bruin de moeite waard zijn om te bekijken, zoals Shiva Grings, Mimo Huenchulaf, Compagnie MOBIL, PanGottic, Nico met z’n kliko en Man || Co. ,,Ik ben er weer ontzettend trots op, ik kan niet anders zeggen.’’

De populaire kindermiddag op vrijdag wordt iets uitgebreid. In plaats van half vier, begint dit kinderfestival in het Leeghwaterpark al om half drie. ,,Hierdoor hebben we iets meer voor deze doelgroep kunnen programmeren’’, aldus Bruin. ,,Ook voor de zaterdag hebben we iets meer kunnen programmeren. Dan gaat het park om half vijf al open, in plaats van zes uur.’’

Op gebied van muziek is het aanbod ook uitgebreid. Zo opent de Volendamse band 3JS het festival op donderdagavond. De vrijdagavond staat in het teken van latin en salsa met Mariachi Reloaded en Rolf Sanchez & Latin Society op het hoofdpodium. De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van de tributebands. Dit jaar treedt onder andere The Bruceband op, die een ode aan Bruce Springsteen brengt. Eerder maakte de organisatie al bekend dat zanger Waylon en de zangeres Maan optreden tijdens Cityslam, op de zondag van het festival. Hier komen nu nog optredens van de zanger Wulf en Bizzey, een Nederlandstalige rapper, bij.
Terug naar de inhoud